Kolekcjonerzy Arystokratycznych Czaszek - KAC

Kolekcjonerzy Arystokratycznych Czaszek - KAC

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#31 2007-12-25 00:18:58

uczi

Zarządca

Zarejestrowany: 2007-09-12
Posty: 264
Punktów :   

Re: topik kulinarny

jako że to topik kulinarny, to chciałam powiedzieć, że jadłam dziś najlepszy na świecie barszcz z uszkami!!!  wielkie dla mojej cioci : D

Offline

 

#32 2007-12-25 17:28:23

tyczunia

Pokojówka

7303321
Skąd: beskid niski ^^
Zarejestrowany: 2007-09-12
Posty: 123
Punktów :   

Re: topik kulinarny

ja natomiast polecam wszystkim kulebiak + barszcz czerwony do popicia po prostu pycha


wszystko jest łatwe, dopóki nie trzeba robić tego samemu

Offline

 

#33 2007-12-26 14:42:03

kiddef

Kucharz

Zarejestrowany: 2007-09-12
Posty: 157
Punktów :   

Re: topik kulinarny

co to kulebiak? :ó

u mnie w tym roku niesamowita ryba w pomidorach!

Offline

 

#34 2007-12-26 20:35:16

tyczunia

Pokojówka

7303321
Skąd: beskid niski ^^
Zarejestrowany: 2007-09-12
Posty: 123
Punktów :   

Re: topik kulinarny

to jest cuś typu rolada tzn w cieście drożdżowym zawija się farsz...
zazwyczaj składa się on z kapusty słodkiej i kwaśnej, grzybów, warzyw smażonych na patelni tj. marchew, pietruszka i cebula i mięca mielonego.
Wszystko musi być najpierw podsmażone a kapusta gotowana w oddzielnych garnkach zanim się wszystko wymiesza i doprawi. To jest naprawdę przepyszne danie

Ostatnio edytowany przez tyczunia (2007-12-26 20:40:03)


wszystko jest łatwe, dopóki nie trzeba robić tego samemu

Offline

 

#35 2008-04-18 14:39:59

Verda

Prezes

Zarejestrowany: 2007-09-12
Posty: 178
Punktów :   

Re: topik kulinarny

"Chińszczyzna na słodko"

Składniki:

    • pieść z kurczaka

    • puszka ananasa

    • garść rodzynek

    • 2 mrożonki na patelnię chińskie

    • pół łyżeczki curry

    • 1-2łyżki magi

    • 5-10kropli chili

    • pół łyżeczki mielonej ostrej papryki

    • pół łyżeczki soli

    • 1-2łyżki oleju lub oliwy

    • 2 torebki ryżu

    Przygotowanie:
    Pierś myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i papryką. Wrzucamy na patelnię razem z oliwą. Kiedy mięso odparuje sos,
    wrzucamy mrożonki.
    Jak mrożonki się rozmrożą wrzucamy rodzynki i przyprawy. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu.
    Gotujemy ryż.
    Na patelnię wrzucamy ananasa w kostkach, jeśli za bardzo odparowało, to można wlać trochę syropu z ananasa.
    I jak już ryż odsączymy można nakładać na talerze.
    Smacznego


Żyj tak, aby znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz. - Julian Tuwim
Bądźmy wdzięczni idiotom, gdyby nie oni, reszta nie osiągnęłaby sukcesu. - Mark Twain
www.vredna.posadzdrzewo.pl

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.pl