Kolekcjonerzy Arystokratycznych Czaszek - KAC
to jest cuś typu rolada tzn w cieście drożdżowym zawija się farsz...
zazwyczaj składa się on z kapusty słodkiej i kwaśnej, grzybów, warzyw smażonych na patelni tj. marchew, pietruszka i cebula i mięca mielonego.
Wszystko musi być najpierw podsmażone a kapusta gotowana w oddzielnych garnkach zanim się wszystko wymiesza i doprawi. To jest naprawdę przepyszne danie
Ostatnio edytowany przez tyczunia (2007-12-26 20:40:03)
Offline
"Chińszczyzna na słodko"
Składniki:
Przygotowanie:
Pierś myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i papryką. Wrzucamy na patelnię razem z oliwą. Kiedy mięso odparuje sos,
wrzucamy mrożonki.
Jak mrożonki się rozmrożą wrzucamy rodzynki i przyprawy. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu.
Gotujemy ryż.
Na patelnię wrzucamy ananasa w kostkach, jeśli za bardzo odparowało, to można wlać trochę syropu z ananasa.
I jak już ryż odsączymy można nakładać na talerze.
Smacznego
Offline